Voorinschrijving boek ‘De Michaël van Westerblokker’

In oktober dit jaar verschijnt het 272 pagina’s rijk geïllustreerde boek ‘De Michaël van Westerblokker’. Je kunt op 25 augustus op de Jaarmarkt Blokker al een exemplaar reserveren voor de speciale prijs van € 15,- i.p.v. € 19,50!

Het boek gaat in op de bouw van de kerk, de verbouwingen en reparaties en de nu nog gaande restauratie. Maar ook over de lange geschiedenis van de H. Michaëlparochie en de voortslepende twist tussen Wester- en Oosterblokker voorafgaande aan de bouw van de kerk. De Michaëlkerk heeft 120 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in het leven van vrijwel alle katholieke inwoners van Westerblokker. Men werd er gedoopt, deed er communie, was er soms misdienaar en ging er vaak meerdere keren per week naar de mis. Sommigen trouwden er zelfs, of werden begraven op het kerkhof achter de kerk.

Stichting Stadsherstel Hoorn zag in 2013 de enorme waarde van deze kerk voor de Blokkeraars en kocht de toen in zeer slechte staat verkerende kerk. In 2014 realiseerde Stadsherstel Hoorn de eerste restauratiefase door een reconstructie van de torenspits terug te plaatsen. In 2017 startte Stadsherstel Hoorn een tweede grootschalige restauratie en verbouwing. In oktober dit jaar zal de kerk op feestelijke wijze opnieuw haar deuren openen, maar dan als inspirerend onderkomen van het marketing- en communicatiebureau Groeier!. De rijke geschiedenis van ‘De Michaël’, zoals de kerk in de volksmond heet, mag niet vergeten worden vonden de bestuursleden van Stadsherstel Hoorn en daarom liet de stichting de interessante geschiedenis, verrijkt met verhalen van (oud-) parochianen en inwoners van Westerblokker en prachtige foto’s uit de oude én nieuwe doos, bundelen in een prachtig boek. Een boek die iedere Blokkeraar in zijn kast zou moeten hebben!

Reserveer het boek op 25 augustus!
Wil je ook dit prachtige boek in handen krijgen? Voor jezelf, of als bijzonder cadeau voor bijvoorbeeld je opa en oma? Tijdens de 35e Jaarmarkt Blokker op zaterdag 25 augustus kun je het boek voor een speciale prijs reserveren: i.p.v. € 19,50 voor slechts € 15,00. Stadsherstel Hoorn deelt op deze gezellige dag een van de 200 marktkramen samen met Vereniging Oud Blokker/Historisch Blokker en we staan ter hoogte van nr 28 op de Westerblokker (vlakbij café Het Gouden Hoofd). Uiteraard kun je alvast bladeren door het boek, want er ligt een dummie-exemplaar klaar ter inzage. Om er verzekerd van te zijn dat je het boek in oktober in handen krijgt, vragen we je direct de € 15,- te voldoen en je gegevens achter te laten op de speciale flyer (ook hier de downloaden). Zodra het boek is verschenen, krijg je bericht en kan het boek worden opgehaald bij Vereniging Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22 in Hoorn.