Tijd voor een SSH feestje!

Een nieuwe voorzitter, een nieuw bestuurslid en het aankomend vertrek van de penningmeester. Er viel wat te vieren bij Stadsherstel Hoorn!

Nou ja, het vertrek van penningmeester Onno Schweers (op foto, 3e van links) is niet iets waar we blij van worden. Maar zijn enorme bijdrage in de afgelopen 17 jaren, verdient wel een feestje! Na vorig jaar al bijna een jaar samen met zijn vrouw gereisd te hebben door Europa, heeft hij nog steeds reiskriebels. In mei vertrekt hij voor nog onbepaalde tijd naar Noord-Amerika. Stadsherstel Hoorn zal zijn enorme inzet missen, maar gelukkig mogen we hem af en toe lastigvallen in Noord-Amerika, als we zijn ijzersterke geheugen omtrent alle projecten en de bijbehorende financiële vraagstukken even nodig hebben. Een nieuwe penningmeester is nog niet officieel gekozen.

Jaap (links, staand), Jan (rechts, staand)

En dan de overdracht van het voorzitterschap van Jan van der Heijden aan Jaap Schaper. 10 jaar is Jan voorzitter geweest en dat deed hij vol overgave. Inmiddels is Jan al 32 jaar bestuurslid, waarvan de eerste 22 jaar secretaris. Nu is Jan weer “gewoon” bestuurslid. Gelukkig blijft hij zich als bestuurslid nog enthousiast bemoeien met restaureren.

Jaap heeft begin januari de voorzittershamer overgenomen. De afgelopen decennia heeft Jaap veel betekend voor monumentaal en historisch Hoorn, vooral in de periode als wethouder/loco-burgemeester van Hoorn. In 2002 ontving Jaap de jaarlijkse onderscheiding van Vereniging Oud Hoorn voor zijn inzet voor het behoud van vele monumenten in Hoorn. Wij zijn blij met de kennis en ervaring die Jaap het bestuur in brengt!

Adri Bakker (op 1e foto, helemaal rechts in felblauwe trui) is het nieuwste bestuurslid van Stadsherstel Hoorn. Als voormalig notaris zal hij Stadsherstel Hoorn vooral financieel en juridisch ondersteunen. Daarnaast kent hij Blokker en Hoorn op zijn duimpje en heeft hij verstand van monumentale panden. Een aanwinst voor het bestuur!

En zo zaten alle bestuursleden zondag 11 februari, samen met hun partners te genieten van een welverdiende en overheerlijke uitgebreide lunch in restaurant De Ridderikhoff. Jan, Onno, Jaap en Adri werden met een lied muzikaal in het zonnetje gezet. Het was een gezellig middag, die uiteindelijk iedereen verdiend heeft. Een mooie beloning voor de enorme inzet die ieder bestuurslid vrijwillig toont. Op nog heel veel jaren Stadsherstel Hoorn!