SH Hoorn, Enkhuizen en Medemblik ontmoeten elkaar

Zaterdag 7 juli was een bijzonder geslaagde middag voor de bestuursleden van Stadsherstel Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Met een afwisselend programma konden de bestuursleden op een gezellige, maar toch educatieve wijze met elkaar kennis maken.

Hoewel de drie stichtingen al jaren bestaan (Hoorn en Enkuizen bijna 50 jaar en Medemblik ruim 20 jaar) had er nog nooit eerder een ontmoeting als afgelopen zaterdagmiddag plaatsgevonden. “Hoog tijd”, vonden wij en daarom nodigde Stichting Stadsherstel Hoorn de bestuursleden van de twee ‘Stadsherstellen’ uit voor een gezellige middag. Deze begon uiteraard in ons favoriete restaurant de Ridderikhoff waar iedereen kon genieten van een zeer goed verzorgde lunch en de eerste ervaringen met elkaar gedeeld konden worden. Na de lunch reed de electrocar van Hoorn City Tours het 18-man/vrouw tellende gezelschap door Hoorn waar wij onze collega’s een flink aantal van onze projecten hebben kunnen laten zien. Zo brachten we een bezoek aan de stijlkamers op het Achterom, het Kaaspakhuis op de Appelhaven en de Mariakapel en reden we langs de vele door Stadsherstel Hoorn gerestaureerde woningen op de Italiaanse Zeedijk en ’t Rooie Dorp op de Venenlaan. We eindigden de tour met een borrel voor de Michaelkerk in Blokker waarvan de restauratie nog in volle gang is.

Het was een zeer gezellige middag, waar ook veel van elkaar is geleerd en al de eerste ideeën zijn geopperd voor een samenwerking in de toekomst!