Schoolsteeg 1 en 3

Bouwperiode: 1680
Type: woning
Aankoop: 2014
Uitvoering: 2017
Architect: TPAHG Architecten
Restaurateurs:
Aannemer: Aannemersbedrijf AWF
Investering: € 703,000,-

Een uniek restauratieobject! Een monumentaal hoekpand uit 1680 dat gerestaureerd is tot twee binnenstadwoningen. Oorspronkelijk betrof het Grote Oost 47 en Schoolsteeg 3. Het restauratieproject was een flinke uitdaging want er was in de loop der jaren veel veranderd. Zo bestond Grote Oost 47 vroeger uit 2 woningen, die later zijn samengevoegd. Daardoor zijn veel bijzondere elementen verloren gegaan. De voordeur zit nu alleen in de Schoolsteeg en de eerste woning heeft daarom het adres Schoolsteeg 1 gekregen. De tweede woning heeft zijn voordeur in de Schoolsteeg op nr. 3.

Schoolsteeg 1 heeft een mooie voorgevel en kenmerkt zich door het hoge plafond (3,30m) in de woonkamer, een speels niveauverschil naar de keuken en een 1e slaapkamer op de tussenverdieping. Op de eerste verdieping is een tweede slaapkamer en een badkamer. De woning beslaat 109m2 (bruto).
Schoolsteeg 3 heeft een speelse indeling met een aparte eetkamer, keuken en woonkamer met openslaande deuren naar de binnenplaats. Ook deze woning heeft een tussenverdieping. Hier zitten twee slaapkamers. Op de eerste verdieping zit de badkamer. Het bruto woonoppervlak is 129m2.

Meer lezen over de geschiedenis? Lees het nieuwsbericht.