Opening Michaëlkerk groot feest!

Na ruim 40 jaar klonken de “kerkklokken” van de Michaëlkerk in Blokker weer! Op vrijdag 19 oktober werden de genodigden en andere geïnteresseerden in de gerestaureerde Michaëlkerk op gepaste wijze ontvangen! Voor de gelegenheid klonk er klokgelui vanuit de toren en was de rode loper uitgelegd. Als je een feest geeft, moet je het goed doen!

Op de vide werden zo’n 150 bezoekers, waaronder veel inwoners en oud-inwoners van Blokker, met een gebakje en een bak koffie of thee ontvangen door het Het Gouden Hoofd. Om 14.00 uur opende Jaap Schaper, voorzitter van Stadsherstel Hoorn, de feestelijke middag. Samir Bashara, wethouder van o.a. Erfgoed, deed de openingshandeling: met een druk op de knop viel het enorme zwarte doek waarmee het grote raam was afgedekt. Het grootste restauratieonderdeel van de kerk, want voorheen zat hier nog geen raam, bleef tot dit moment nog even verstopt. Maar vanaf nu kan er weer nieuw licht door de kerk schijnen!

Mediabureau Groeier! vertelde vol trots dat zij de nieuwe “bewoners” zijn van de kerk en heeft de kerk omgedoopt tot ‘Blokkerk’. Groeier! heeft de begane grond in gebruik genomen. De vide met een aantal werkruimten en een grote open ruimte stelt het mediabureau beschikbaar ‘voor iedereen met een goed en creatief idee’. En zo komt de kerk toch weer een beetje terug naar de Blokkerse gemeenschap.

De gehele middag werd muzikaal ondersteund door cellisten Naomi Rubinstein en Tjakina Oosting. Dat in combinatie met een drankje en een hapje en de enorme opkomst, maakte de feestelijke opening een absoluut succes!