Expostitie in Michaëlskerk tijdens Open Monumentendag

Zaterdag 9 september, op Open Monumentendag, zijn ook de deuren van de St. Michaëlskerk op de Westerblokker 44 in Blokker geopend. Wij leggen dan graag middels een doorlopende presentatie van TPAHG architecten uit wat wij met deze prachtige kerk uit 1852 van plan zijn. Behalve het sterk verouderde dak, wordt namelijk ook het totale interieur aangepakt. Wij vertellen u graag meer!

Expositie
Tijdens de Open Monumentendag exposeert kunstenaar Marchel de Bruijn met maar liefst 40 van zijn kunstwerken in de kerk. Marchel (61 jaar) is al ruim 30 jaar kunstenaar en schildert in te-realistische stijl. De schilderkunst heeft hij geërfd van zijn opa, die hem de kneepjes van het vak heeft geleerd. Marchel: “Voordat een schilderij echt klaar was, moest mijn opa er altijd nog naar kijken. Pas als hij het goed vond, was het schilderij echt klaar!” Marchel maakt niet alleen schilderijen, maar restaureert ook schilderijen. Momenteel werkt hij hard aan een stripboek. Marchel: “De strip gaat over de Sint-Pietershof in Hoorn, waar ik ook woon. De strip gaat totaal zo’n 85 pagina’s tellen met op iedere pagina een verhaaltje. Mijn doel is de strip einde van het jaar uit te geven.”

Koffie staat klaar!
Genoeg te zien en te horen dus in de St. Michaëlskerk op Open Monumentendag. De kerk is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Komt u ook? De koffie staat klaar!