Grande opening Chocolaterie & Patisserie Spataro

Een paar weken geleden vertrok kapperszaak Rob Peetoom uit ons monumentale pand op Nieuwstraat 13 na jarenlang prettige huurders te zijn geweest. Vandaag lieten de nieuwe “bewoners” zich officieel zien bij het publiek, tijdens de opening van hun prachtige zaak Chocolaterie & Patisserie Spataro. Op feestelijke wijze opende wethouder Ben Tap de prachtige winkel. Drie weken lang werd er keihard gewerkt door o.a. patissier Menno Spataro en zakenpartner Gerolt Tonkes om de grande opening van vandaag mogelijk te maken en hun droom in vervulling te zien gaan.

En wat is het pand mooi geworden! In het eerste deel van de winkel kan iedereen zich verlekkeren en vergapen aan de overheerlijke en prachtige uitziende chocolade kunstwerken. Wat dat zijn de bonbons, taartjes en macarons die in de vitrine liggen. Bijna zonde om op te eten. Bijna… Halverwege de winkel nodigen de mooie oranje bank en comfortabele blauwe stoeltjes uit tot het drinken van een kopje koffie met, uiteraard, chocolade. Achterin de zaak is het atelier. Grote glazen deuren geven de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Hoe leuk is dat?!

Menno Spataro is pas 25 jaar en behoort al tot de top-patissiers van Nederland! In 2014 won hij zelfs de prestigieuze patisserieprijs de Gouden Gard. Dat Menno passie heeft voor zijn vak, zie je meteen. Op zijn website vertelt hij: “Mijn liefde voor het vak en er helemaal voor gaan – dat is mijn passie. Niets leukers dan iemand die een hap neemt van mijn taart, gebakje of bonbon, en dan direct zien dat hij denkt: Wauw! Wat is dat lekker! Echt heel anders dan wat ik eerder heb geproefd! Het mooiste van mijn vak is dat ik altijd mensen blij maak.”

Wij wensen Menno, Gerolt en alle collega’s heel veel plezier en succes met hun prachtige zaak en wij weten zeker dat hij heel veel mensen blij gaat maken met zijn heerlijke chocolade. Wij zijn in ieder geval al blij gemaakt!